Followers

Orders Availability

Tuesday, June 15, 2010

Perasmian Blog Baru Rai

salam...
perasmian blog baru rai~
Blog baru ini diberi nama
SWEET V@NILL@ B@KERY....


jangan muntah dengar...
haha...
impian dan angan2 rai je...
tapi mane tau kan..
kalau satu ari tercapai...
amin2...
ok2..cepat2 potong reben perasmian...
ade belon terbang2 tak? hahaha...
kua2....
gurau je k...
hehehe...


actually nak cakap apa ek...
Blog nie diwujudkan khas untuk memudahkan bisnes kecil2an rai di Moscow nie...
and memudahkan rai untuk segala urusan jual beli di sini yeah...
tapi cake2 + cupcake yg rai wat.. Tak la sehebat sifu2 yang dah professional..
masih comot2 agy.. budak baru belajarla katakan....
tapi rai akan cuba sedaya upaya wat yg terbaik k untuk sape2 yang order.. =)
kalau de pape komen dari korang.. rai akan terima positif ngan hati yang terbuka...


blog agy satu lebih pada cerita hidup rai + resepi2... hehe...
lagipun blog tu dah lama rai buat since rai 1st year dulu....


so kalau sesiapa minat nak order... add ym rai tau...

rihanna_cayang@yahoo.com
tapi kalau nak email... email kat sini...
rihanna_idzmi@yahoo.com


tapi nak cakap nie..
semua order adalah terhad..
maksud rai... depends ngan timetable rai tiap2 hari juga..
3rd year busy sket.... tapi kalau order untuk weekend insyallah rai cuba penuhi k...
and depends juga dengan barang2 bakery yang rai ada...
sebab semua barang dibawa/dipos dari malaysia...
maybe pasni rai akan fikirkan alternatif lain..
mungkin beli dari www.ebay.com.
sebab korang tau2 jela moscow nie cmne..
sume barang takde! sigh.


and rai rasa
semua harga yang rai berikan..rai rasa adalah sangat2 berpatutan..
sorry kalau korang rasa mahal sangat...
sebab.... rai dah ambil kira harga modal and upah rai buatkan...
untuk pengetahuan semua... cupcake/cake yang dibuat homemade...
mengambil masa dalam 4-5 jam untuk disiapkan...
daripada proses mengadun, bakar, and decorate....
so kesian rai tak? hehehehe..

kalau de orang tanya. 'mahal gila... kalah harga kat malaysia"..
so nie jawapan rai..

1)saya hanya seorang student.. bukan baker professional..dan saya buat seorang sahaja.
so segala yang rai buat mmg guna 100% titik peluh sendiri.. takde alat2 canggih2.. lagipun ambil kira juga ye masa yang rai kena curik2...haha..

2) barang2 kat moscow semua mahal2.. harga 2,3 kali ganda malaysia...



winter holiday ritu... rai mengikuti class deco ngan kak lea..
http://www.lea-oven.blogspot.com

and cake2 yang rai buat banyak rai belajar melalui website and youtube... =)








ok la..rasanya tu je kot mukaddimahnya...hehe.. pape nanti rai update k...


5 comments:

  1. yeah dr rai..balik mesia buat kek utk k qis jugak ehh heheheh...congrats on yr new blog okehhh

    ReplyDelete
  2. Thanx kak aqis.. malu kak... cake rai comot2 je agy...tapi rai seram sejuk juga nak jual... yerla... baru2 lagi kan...adakah itu normal kak.. mcm de perasaan takut tak sedap ke... tak cantik ke... isk2... apa yer nasihat akak kat rai nie???

    ReplyDelete
  3. wah...rai...mmg best la nmpak kek2 rai ni...tp jauh la plak kalo nk bli...tp sy doakan agar impian rai nk ada bakery sndiri trcapai...insyaAllah...

    ReplyDelete
  4. ya allah rai..akak kagum tul ngan kamu ni...belajar medic, balik nanti jadi doktor, dpt gaji ribu2 tapi kamu gigih jugak buat bisnes. Ni la org kata, kalau dah minat tu apa pon sanggup kan? Good luck Rai, akak doakan kamu success dlm pelajaran dan juga bisnes ni. Chaiyok2!!!

    ReplyDelete